Twee bekroonde films die vrij gemiddeld zijn

Antonia’s Line – 2 sterren (gemiddeld)

Een teleurstelling voor mij. Het naschrift luidde: “Antonia’s Line, winnaar van de 1995 Academy Award voor beste niet-Engelstalige film en vele andere prestigieuze internationale onderscheidingen, is het opmerkelijke verhaal van een vrouw die na de Tweede Wereldoorlog een nieuw leven opbouwt met haar dochter in een rustig Nederlands dorp. Aards , sexy, romantisch en vol gelach en warmte, het is een vreugdevolle viering van meerdere generaties van eenvoudige genoegens en blijvende passies.”

Schiet, klonk goed voor mij, maar het voldeed gewoon niet aan zijn facturering. Er is een donkere kant aan deze film die het naschrift niet ziet of vermeldt. Ja, er is wat seks, wat romantiek, enkele gruwelijke momenten, enkele tedere momenten en enkele momenten van meerdere generaties.

Er is ook een dochter die een baby wil (en krijgt), maar geen man en vader nodig heeft voor haar pasgeboren baby (wat, denk ik, bewijst dat Hollywood niet de eerste was die hierheen ging).

Er zijn twee brute verkrachtingen van kinderen (wat natuurlijk bijdraagt ​​aan de heilzaamheid van een wannabe familiefilm). Er is ronduit wreedheid vermengd met al het plezier en gelach. Er is een koelbloedige moord gepleegd.

Maar misschien is het meest verontrustende probleem een ​​totaal gebrek aan spirituele ontwikkeling door iedereen in deze film, inclusief een priester, die erin slaagt om seks te hebben met een jong meisje in een biechtstoel (geen wonder dat Hollywood deze film een ​​Academy Award heeft gegeven).

De mensen in deze film hebben geen geloof in God, ze verdrijven gewoon de tijd tot hun eindtijd. Wat je religieuze overtuiging ook is, enige spirituele ontwikkeling is een heel goed idee in deze wereld, en het is mogelijk om spirituele ontwikkeling te hebben zonder een religie te praktiseren.

In de Bijbel betekent het woord dwaas niet iemand die dom is, maar iemand die zijn of haar leven ordent alsof er geen God is.

Dit zou een veel zinvollere film zijn als de persoon die het script schreef het bestaan ​​van een grotere kracht dan het verstrijken van de tijd, eenvoudige genoegens en blijvende passies zou erkennen. Ik ben geen beter mens geworden door deze film te zien.

Als je een veel betere buitenlandse film met ondertiteling wilt zien dan deze Academy Award-winnende film, probeer dan The Chorus (Les Chroistes in het Frans), een absoluut fantastische film van de eerste keer regisseur Christophe Barratier, die bij mijn weten geen prijzen heeft gewonnen wat dan ook.

De vlieger – 2 sterren (gemiddeld)

Leonardo DiCaprio schittert als Howard Hughes in een film die het leven van Hughes vastlegt vanaf zijn aankomst in Hollywood tot het begin van zijn ziekte die hem voor de rest van zijn leven tot afzondering dwong.

Hughes was een miljardair die ook een groot visionair was op het gebied van de luchtvaart, en een filmmaker van enige betekenis. Zijn obsessief-compulsieve stoornis verkortte zijn bijdrage aan de wereld, maar niet zijn impact.

DeCaprio is ronduit sensationeel in deze acteeropdracht. Hij werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Acteur, maar verloor van Jamie Foxx in Ray, het verhaal van Ray Charles. Ik heb Ray nog niet gezien, maar ik geloof dat DiCaprio de Oscar niet had kunnen winnen, zelfs niet als hij Foxx had geacteerd.

De reden is dat The Aviator een moeilijk begin heeft en lang niet zo sympathieke film is als een film over Ray Charles, die geliefd is bij iedereen die zijn muziek en verhaal heeft gehoord.

Het begin van deze film laat zien hoe zijn moeder het zaadje plant in zijn geest dat hij nooit veilig zal zijn voor ziektekiemen, waar hij in koopt en het beïnvloedt hem de rest van zijn natuurlijke leven. Cate Blanchett won de Oscar voor vrouwelijke bijrol voor haar rol als Katharine Hepburn in the move.

The Aviator had 11 Oscar-nominaties en vijf overwinningen, waaronder die van Blanchett. Ondanks de vertolkingen van DiCaprio en Blanchett kan ik deze film geen 3 geven, ook al is het wel mijn bedoeling; de film was gewoon te negatief en te grafisch in zijn presentatie.

Lees meer van mijn filmrecensies over actie-avonturenfilms, waaronder:

“Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” met Johnny Depp als Captain Jack Sparrow

“Pirates of the Caribbean: “Dead Man’s Chest” met Johnny Depp als de perfecte piraat

“Pirates of the Caribbean: At World’s End” met Johnny Depp

“The Departed” met megasterren Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio en Matt Damon