Wat te dragen naar het filmfestival van Cannes in 2022

Vreugde voor de wereld als je van mode houdt. Vandaag opent een nieuwe editie van het Filmfestival van Cannes. Het jaarlijkse evenement in Cannes, Frankrijk heeft een van ‘s werelds meest glamoureuze rode lopers (alleen concurreert met de Oscars en het Met Gala). Beroemdheden uit Hollywood zullen invliegen om dit evenement bij te wonen en hun mooiste gewoonte, haute couture of net-off-the-runway-kleding te dragen om de iconische rode treden van het evenement op te lopen. Na in 2020 te zijn uitgesteld vanwege de pandemie, keerde Cannes het jaar daarop volledig terug en het is duidelijk dat de sterren klaar zijn om dit jaar weer wat ultraglamoureuze energie te kanaliseren.

Deepika Padukone, Rebecca Hall, Noomi Rapace en Jasmine Trinca zijn enkele van de A-listers die dit jaar in de officiële jury zitten. Het zijn slechts enkele van de vele films waar je dit jaar naar uit kunt kijken. Een aantal juryleden maakte direct indruk op de openingsdag van het festival. Vooral Padukone droeg niet één maar twee prachtige Sabyasachi-jurken. Onder haar vele ongelooflijke ensembles voor de première van Final Cut (Coupez!) was de op maat gemaakte, eenschouder couture-sari die ze droeg ter ere van de Bengaalse tijger. Het was een speciaal eerbetoon aan haar Indiase afkomst, met de hand geblokt en geborduurd. Ten slotte maakte Hall ook een stijlvol debuut in Cannes tijdens de Final Cut-première, in een op maat gemaakte roze en rode Gucci-jurk met kristallen versieringen.

Het festival eindigt op 28 mei, dus de komende week zullen nog veel meer films hun wereldpremière beleven en zullen er nog veel meer betoverende stijlmomenten plaatsvinden. We garanderen dat je ze niet wilt missen! Vergeet niet terug te komen voor live updates over de beste rode lopermode op het 2022 Cannes Film Festival. Houd je ogen open, want je kunt nooit voorspellen wie of wat er op de beroemde trappen van Cannes zal verschijnen.